Hoe kun je het verzenden van het ip adres omzeilen?

ip adress

 

Telkens wanneer je een website bezoekt worden er enkele gegevens naar de log bestanden van de website gestuurd. Deze gegevens zijn op zich zelf niet heel persoonlijk, echter worden het wel persoonlijke gegevens wanneer je al deze informatie met elkaar bundelt. Zo wordt onder andere je ip adres verstuurd, maar ook welk besturingssysteem je hebt, bij welke provider je bent aangesloten en welke browser je gebruikt. Steeds meer mensen willen dan ook niet dat al deze gegevens telkens weer worden verzonden en zo maar in handen komen van derden. Je kunt er dan ook voor zorgen dat onder andere het ip adres niet meer wordt verzonden, hoe omzeil je dit proces?

 

IP adres omzeilen

Om er voor te zorgen dat niet iedere website zomaar over je gegevens kan beschikken zijn er een aantal manieren om het verzenden van je ip adres te omzeilen. Deze verschillende manieren hebben ieder zo hun eigen werking. De ene methode laat een algemeen ip adres zien in plaats van je echte adres, weer een andere methode laat helemaal geen ip adres. Om het verzenden van het ip adres te omzeilen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een vpn server, proxy of het tor netwerk.

 

VPN

Om te omzeilen dat iedere website over je persoonlijke gegevens beschikt kun je een vpn server gebruiken. Deze zijn zowel gratis als betaald te gebruiken, waarbij de betaalde diensten meer opties bieden en vaak ook een hogere snelheid kennen. Echter kun je door middel van een gratis vpn kennismaken met de dienst. Wanneer je veel gebruik gaat maken van de vpn is het aan te raden om een betaalde dienst af te nemen. Door de opties die je erbij krijgt kun je de privacy nog meer vergroten. De werking van een vpn is vrij simpel. De vpn server beschikt namelijk over een groot aantal verschillende ip adressen van servers over de hele wereld. Je maakt dan ook gebruik van deze verschillende adressen. Om het daarna nog moeilijker te maken wordt ook ieder adres door meerdere gebruikers gebruikt. Hierdoor is niet meer na te gaan welk individueel persoon bij een bepaald ip adres hoort. Daarnaast kun je ook het ip adres omzeilen door een ip adres te gebruiken uit een ander land. Dit is voornamelijk handig wanneer bepaalde content in je eigen land niet beschikbaar is.

 

Proxy

Een andere manier om het verzenden van je ip adres te omzeilen is door middel van een proxy. Hierbij communiceer je niet direct met de website die je bezoekt, maar verloopt deze communicatie via een proxy. Het ip adres van een proxy is meestal een vrij algemeen ip adres. Doordat de proxy niet over jouw gegevens beschikt, kan de website deze ook niet opvragen. Dit houdt in dat je de persoonlijke gegevens voor jezelf houdt en deze niet in ieder log bestand terecht komen.

 

Tor netwerk

Ten slotte kun je ook nog gebruik maken van het tor netwerk. Dit is in de meeste gevallen de meest anonieme optie, echter vergt dit wel wat werk om op te zetten. Je dient dan ook van te voren informatie op te zoeken over de werking van het tor netwerk, dit is niet voor iedereen even eenvoudig te begrijpen. Het tor netwerk maakt dan ook gebruik van servers die over de hele wereld geplaatst zijn. Dit stelt het netwerk in staat om alle data die je verstuurd en alle aanvragen die je maakt verlopen via deze verschillende servers. Vaak worden er minstens zes verschillende servers aangesproken voordat de data die je stuurt bij de website terecht komt. Doordat de informatie over deze verschillende servers wordt verdeeld is het later niet meer te achterhalen waar de informatie vandaan kwam. Lees meer.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 ⁄ 12 =