Security tips voor Microsoft

slotOm te voorkomen dat je te maken krijgt met virussen, malware, spyware en hackers op je Windows computer, is het belangrijk om je computer goed te beveiligen. Het beveiligen van je computer lijkt misschien veel werk en een complexe klus, maar in feite zijn er enkele eenvoudige acties die je kunt ondernemen om jouw computer goed te beveiligen. Welke acties dit zijn, lees je in dit artikel.

In dit artikel worden namelijk vier belangrijke tips beschreven die je kunt raadplegen om jouw Windows computer beter te beveiligen en te beschermen tegen virussen, malware, spyware en hackers. En omdat de tips in dit artikel gemakkelijk te implementeren zijn, hoef je helemaal niet lang bezig te zijn met jouw Windows beveiliging of veel kennis te hebben om jouw computer te kunnen beveiligen tegen virussen, malware, spyware en hackers.

 

Tip 1: begin met een goed wachtwoord

Voor je begint met het downloaden van allerlei antivirus software, is het belangrijk om eerst een goed wachtwoord in te stellen voor je computer. Heb je geen goed wachtwoord, dan kunnen hackers namelijk gemakkelijk je computer binnen komen en hier schade aanrichten. Het instellen van een goed wachtwoord is dan ook de eerste stap van het verbeteren van de Windows beveiliging van je computer en deze stap mag nooit overgeslagen worden.

Onder een goed wachtwoord worden geen wachtwoorden verstaan als ‘123456’, ‘0000’ en ‘wachtwoord’. Een goed wachtwoord heeft namelijk zowel een hoofdletter als enkele kleine letters, cijfers en tekens als een uitroepteken en vraagteken.

Tip 2: download goede antivirus software

Om je computer te beschermen tegen virussen, malware en spyware, is het belangrijk om een goede virusscanner voor Windows te downloaden. Antivirus software speurt virussen namelijk niet alleen op, maar kan de virussen ook direct vernietigen om je computer te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van virussen.

Tip 3: maak gebruik van een firewall

Een firewall helpt je niet alleen om virussen tegen te houden en buiten je computer te houden, maar kan er ook voor zorgen dat bepaalde gegevens nooit naar derden verstuurd worden. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld dat gegevens over je muisklikken, toetsaanslagen en geopende internetpagina’s doorgestuurd worden naar derden door middel van Keylogger.

Tip 4: download antispyware software

Spyware is software die gegevens op jouw computer verzamelt en deze vervolgens doorstuurt naar een externe partij om geld te verdienen met jouw gegevens. Zo werkt spyware in feite als een spion, die je niet ziet op je computer maar je wel goed in de gaten kan houden. En omdat spyware vaak wordt gedownload bij het downloaden van een bepaald programma of bepaalde software zonder dat je dit in de gaten hebt, is het lastig te ontdekken of je computer besmet is met spyware. Door antispyware software op je Windows computer te zetten, voorkom je dat je spyware op je computer krijgt en dat jouw gegevens op straat komen te liggen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 × 26 =