logo van windowsOm de levensduur van jouw Windows machine te garanderen is het noodzakelijk om op de pc antivirus software te installeren om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke programma’s worden geïnstalleerd. Dit is vooral toepasselijk voor mensen die met hun Microsoft computer veel gebruik maken van het internet. En wie doet dat tegenwoordig niet? Omdat het internet vol staat met schadelijk bestanden is het noodzakelijk dat de Windows comp9uter goed beschermd wordt tegen malware zoals wormen, Trojaanse paarden en virussen.

Op het web worden de besmette bestanden rijkelijk verspreid in de hoop dat ze jouw PC besmetten zo dat deze niet meer naar behoren functioneert. Om te voorkomen dat jouw Windows machine snel aan vervanging toe is door een virus is het verstandig de volgende content te lezen over de bescherming van de Windows Computer.

De verschillen tussen Macintosh en Windows systemen

De aanhang van Mac computers hoor je vaak zeggen dat hun systemen niet geïnfecteerd kunnen raken door virussen doordat hun besturingssysteem beter is dicht getimmerd dan Windows. Het is een feit dat de Mac niet zo snel een virus oploopt als Windows maar desondanks zijn ze er steeds meer. Doordat het OS X het besturingssysteem van Apple gecompliceerder is dan Windows is het moeilijker om hier een virus voor te maken en daarom zijn er ook een stuk minder virussen maar ze zijn er wel.

De grote meerderheid van de consumenten met een computer wereldwijd heeft een Windows computer en daardoor zijn er meer virussen gemaakt voor Windows. Mits jij niet wilt dat jouw systeem besmet wordt gevaarlijke programma’s dan doe jij er verstandig aan om jouw computer fatsoenlijk te beschermen. Dit geldt net zo zeer voor Macintosh eigen naren omdat deze computers net zo goed besmet kunnen raken met malware. Als jij een Windows hebt is het simpelweg van een groter belang om goed te zijn beschermd.

Hoe belangrijk is goede bescherming voor Windows

computer virus gevondenHet world wide web bevat alle informatie die je je maar kunt bedenken en je kunt er met de hele wereld contact leggen. Maar er zijn ook vele gevaren te vinden op het internet. Er zijn namelijk veel mensen die het internet verkeerd gebruiken. Voornamelijk om geïnfecteerde bestanden te verspreiden op systemen van onschuldige gebruikers die hier niks van merken. Deze schadelijke bestanden bestaan voornamelijk uit wormen, spyware, Trojaanse paarden, virussen en adware.

Er wordt algemeen gedacht dat als er met verstand gebruik van het internet wordt gemaakt en er geen verdachte sites worden bezocht en geen verdachte software en andere media gedownload wordt dat zij geen kans lopen een malware infectie op te lopen. Helaas is dit niet aan de orde omdat veel malware tegenwoordig goed verstopt is in software of wordt aangeboden als vertrouwde software terwijl dit niet het geval is en op deze manier alsnog jouw systeem kan binnen dringen. Daarnaast komen er als maar meer mogelijkheden bij de computer te beschadigen. Zo kan jouw systeem malware oplopen zonder dat jij heir zelf er in hebt. Daarom kom je met alleen gezond verstand een heel eind maar is het niet afdoende.

Als er niet gebruik wordt gemaakt van securitysoftware dan is er een grote kans dat het systeem besmet raakt met malware. In het gunstige scenario werkt jouw computer nog steeds alleen een beetje trager of er zijn wat meer pop-ups als gewoonlijk. Aan de andere kant kan jouw systeem helemaal in controle vallen van malware waardoor je niet veel met je computer kunt. Ook kan dit beteken dat jouw persoonlijke bestanden worden verzonden naar de criminelen die de schadelijke software hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan keyloggers die wachtwoorden verstuurt en dus toegang krijgt tot al jouw accounts. Daarom is het belangrijk om extra bescherming op jouw PC te installeren, in feite is het noodzakelijk vooriedereen die gebruik maakt van het internet.

Virusscanner Windows, neem de beste!

We weten nu ondertussen dat het van belang is om de computer te beschermen. De vraag die blijft staan is, wat is de beste manier om mijn systeem te beschermen tegen gevaarlijke bestanden? Allereerst kun je natuurlijk een virusscanner downloaden van het internet. De virusscanner wordt gebruikt om gevaarlijke software en bestanden op jouw systeem te vinden en verwijderen. Daarbij zorgt de virusscanner ervoor dat jouw computer in de toekomst minder snel een virus kan oplopen.

Gelukkig zijn er voor Microsoft Windows een verscheidenheid aan antivirussoftware die je kunt installeren om jouw systeem te beschermen. De populairste antivirusscanner die een optimale protectie van Windows garanderen bespreken we nu.

Een veel gebruikte populaire virusscanner voor Windows is de oude vertrouwde Norton van Symantec. Hoewel deze scanner in het verleden het systeem erg vertraagde is dat met dwindows defender e huidige versie niet meer aan de orde. Deze scanner is een complete beveiliging suite die tevens goed uit de tests komt. Tegen een meerprijs is er een back-up functie aanwezig.

Een andere oude vertrouwde is Bitdefender deze virusscanner wordt al gelange tijd door verschillende test instanties bestempeld als de beste virusscanner voor Windows en tevens Mac. De Bitdefneder virusscanner is overcompleet en bevat meer functies dan je zou verwachten van een kale virusscanner. Dit combinatie met de krachtige scanner maakt dit een goede keus.

Daarbij kan er worden gekozen voor de ingebouwde virusscanner van Windows zelf namelijk Windows Defender. Windows Defender is in Windows 10 en Windows 8 mee geïnstalleerd. Als er geen gebruik wordt gemaakt van een externe virusscanner dan is Windows Defender automatisch geactiveerd. Wordt er gebruik gemaakt van een andere virusscanner dan wordt Windows Defender automatisch uitgeschakeld.

Maak jij gebruik van Windows 7 dan heb jij niet de beschikking over Windows Defender maar wel over Microsoft Security Essentials. Microsoft Security Essentials is in tegenstelling tot Windows Defender niet volwaarde virusscanner maar meer een malware scanner. MSE vind dus niet bij lange niet alle virussen daarom is er een ondersteunende virusscanner nodig wil jij gebruik maken van Windows Security Essentials.

Zoals al waarschijnlijk al bekend is Windows gestopt met het updaten van Windows Xp. Windows-Xp heeft net als Windows-7 niet de beschikking over Defender en daarom is het verstandig hier een antivirusscanner op te installeren met een firewall. De firewall is nodig omdat beveiliging lekken in Windows XP niet meer worden gedicht met nieuwe updates, zoek daarom een compleet beveilig pakket uit en niet een kale virusscanner.

Windows 10
  • 100%
    Windows 10 - 100%
100%

Samenvatting

Windows 10 is een grote verbetering ten opzichte van Windows 8. Dit is vooral terug te vinden in het gebruikers gemak voor pc gebruikers.