Zorg dat hackers buiten de deur blijven

Stealing online information

Je hebt vast weleens gehoord van het woord “hackers”. Hackers zijn mensen en organisaties die proberen in te breken op computers en netwerken. In veel gevallen lukt dit ze ook nog prima, met alle gevolgen van dien. Het is al meerdere keren op het nieuws geweest hoe gevaarlijk hackers kunnen zijn. Slecht beveiligde systemen met patiëntendossiers bijvoorbeeld, hackers kunnen er zo op inbreken en alle privacy gevoelige gegevens downloaden.

Ook jij kunt slachtoffer worden
Hackers zijn niet alleen gericht op grote bedrijven. Ook jij persoonlijk kunt slachtoffer worden van een hacker. Als je computer niet voldoende beveiligd is kunnen hackers er eenvoudig op inbreken. Allerlei persoonlijke documenten en bestanden worden in dat geval niet alleen door jou bekeken, maar ook door anderen. Dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen.

Beveiliging
Het voorkomen van een zogenaamde kraak begint bij een goed beveiliging. Zorg er dus voor dat je laptop of computer beschikt over een firewall. Nou is het zo dat Windows standaard al een firewall heeft. Onderzoek of deze firewall wel aanstaat, anders heeft deze weinig nut.
Naast een firewall is het ook erg belangrijk om Windows up-to-date te houden. Zet daarom automatisch updaten aan in Windows. Eventuele updates die beschikbaar komen worden vervolgens automatisch geïnstalleerd. Voer je geen updates uit dan blijven lekken in het systeem lek. De kans op een geslaagde hack aanval zal hierdoor vergroot worden.
Het derde punt als het gaat om beveiliging is een goede virusscanner. Elke computer dient een virusscanner te hebben die up-to-date is en voortdurend controleert op virussen. Draait ook regelmatig een zogenaamde “full scan”, tijdens zo’n scan wordt het gehele systeem gecontroleerd op virussen.

Bedrijfsnetwerk
Heb je naast je particuliere thuisnetwerk ook nog een bedrijfsnetwerk waar één of meerdere medewerkers op aangesloten zitten? Als dat het geval is dan is het extra belangrijk om eens goed te kijken naar je beveiliging. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van beveiliging en netwerken dan raden wij je aan om een zogenaamde ICT specialist in te huren. Deze kan kijken naar je netwerk en nagaan of deze voldoende beveiligd is. Voor een dergelijk onderzoek betaal je natuurlijk wel een behoorlijk bedrag, maar dan weet je na afloop van het onderzoek in ieder geval wel dat er alles aan gedaan is om hackers buiten de deur te houden. Wij raden je dan ook zeker aan om een ICT specialist in te huren als je een bedrijfsnetwerk hebt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 7 =